marți, 21 septembrie 2010

Râmnicu Vâlcea: PORTRET Graţiela Teodora Vlad, olimpica pregătită să lupte pentru schimbare în educaţie

Râmnicu Vâlcea
Graţiela Teodora Vlad, eleva Colegiului Naţional Mircea cel Bătrân

Eleva de excepţie se implică în zeci de proiecte de voluntariat şi îşi doreşte să ajungă la conducerea Ministerului Educaţiei.

NĂSCUTĂ. 5 iulie 1992, Râmnicu Vâlcea.
STUDII. Elevă în clasa aXII-a F la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân din Râmnic.
IDEALURI. Visul său cel mai mare este să ajungă ministrul Educaţiei.
Graţiela este o tânără frumoasă, inteligentă, ambiţioasă şi implicată în zeci de proiecte şcolare, dar şi extraşcolare. Adolescenta este elevă la unul dintre cele mai bune colegii din oraş, Mircea cel Bătrân. „În prezent, sunt secretara Clubului Interact, membru voluntar al Uniunii Studenţilor din România dar şi membru în cadrul clubului de dezbatere şi oratorie «Debate» din Râmnicu Vâlcea", afirmă Graţiela Vlad. Eleva se implică în acţiunile de voluntariat pentru a cunoaşte cât mai mulţi tineri, dar mai ales pentru a putea să-i promoveze pe cei care au talent. „Dorinţa mea cea mai mare este să îi pot ajuta pe tineri să se remarce. Sunt convinsă că dacă voi reuşi să ajung în minister voi face multe lucruri pentru învăţământul românesc. Eu nu uit niciodată ceea ce promit", susţine Graţiela Vlad. Nu demult, tânăra a descoperit că îi place foarte mult să facă politică şi îşi doreşte să ia în serios această opţiune.


Apreciată de Ministrul Educaţiei


„Am fost recrutată de Consiliul Judeţean al elevilor şi am avut posibilitatea să fiu moderator pe un subiect ce făcea referire la noua lege a învăţământului. M-am descurcat bine şi am fost recrutată de Uniunea Studenţilor la o dezbatere cu Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu", adaugă Graţiela Vlad. Olimpică la limba şi literatura română şi la psihologie, eleva a participat la zeci de concursuri şcolare, unde a fost recompensată cu premii. „Am luat Marele premiu la Concursul Naţional de Diaristică Mihail Sebastian din Suceava şi sunt olimpică la psihologie şi limba română", spune Graţiela. Ca membru voluntar în cadrul clubului Interact, tânăra este implicată în mai multe campanii de ajutorare a copiilor. „Ne ocupăm de organizarea unui spectacol cu strângere de fonduri pentru pentru a achiziţiona rechizite copiilor din mediul rural", povesteşte tânăra.


Întrebări şi Răspunsuri


În ce alte proiecte de voluntariat mai eşti implicată?
„Alt proiect coordonat de mine vizează înfiinţarea unei biblioteci în localitatea vâlceană Jiblea Nouă. Până în prezent am reuşit să strângem 400 de cărţi pe care ni le-au donat elevii şi profesorii din cadrul Colegiului Naţional Mircea cel Bătrân, dar şi din alte şcoli din oraş".


Care sunt profesorii care şi-au pus amprenta asupra ta?
„Aş vrea să le mulţumesc domnilor profesori Luminiţa Mănescu, Adrian Luca şi Daniela Conea. De asemenea, aş dori să-i mulţumesc pentru toate sfaturile şi susţinerea doamnei director Cristina Goran şi profesoarelor Lăcrămioara Sîiulescu şi Maria Ţanea".

Preluat de aici.

Un comentariu:

Evelyn spunea...

Felicitari, Gratiela!


Te implici, iti pasa si meriti!