sâmbătă, 7 mai 2011

Proiect pentru lucrare scrisă la Limba și Literatura Română, sem. II

"A şasea poruncă: Repetă că nu există pustiu. Există doar incapacitatea noastră de a umple golul în care trăim." Octavian Paler

8 comentarii:

Ana Luiza spunea...

Genial! Inedita abordare,felicitari Sorin!

Grațiela spunea...

Pesimist ca întotdeauna, însă foarte originală abordarea!
Like!

Radu spunea...

Extraordinar.
Felicitări, Sorine!
Ca de fiecare dată, ai metodele tale unice de a impresiona!
Încă o dată, felicitări!

Florina spunea...

Sorin, trebuie să recunosc, am avut o revelaţie când te-am văzut "dedublându-te" în videoclipul tău. Am fost plăcut surprinsă atât pentru că ai ales una dintre cărţile mele preferate eliadeşti, cât şi pentru că ai abordat tema într-o manieră diferită faţă de toţi ceilalţi. Ţi-am remarcat talentul actoricesc pe care din păcate (pentru tine şi pentru noi) abia acum ai vrut să ne laşi să-l observăm, de asemenea implicarea afectivă, pesimismul bine-cunoscut :) şi nu în ultimul rând curajul de a aborda o asemenea lectură. Eu imediat după ce am terminat-o, am rămas cu senzaţia că nu aş putea să îi decodific semnificaţiile şi că ar trebui să las mesajul să germineze undeva in substraturile conştiinţei până o să fiu pregătită să mi-l asum. Te felicit pentru faptul că ai reuşit să expui anumite întrebări pe care ce-i drept, şi eu mi le-am pus, şi că ai avut grijă să nu ne oferi răspunsurile esenţiale. Acum nu ştiu, poate eu am interiorizat altfel ceea ce a încercat Mircea Eliade să transmită, pe toate palierele şi structurile care de multe ori ies din sfera logicii tradiţionale. M-aş lansa cu tine într-o discuţie pe tema asta dar, ţi-am spus, am ales să mai treacă un timp, să citesc încă o dată cartea, să mai capăt experienţă...deocamdată mi se pare că iese din parametrii unor 19 ani, cred că am nevoie de o întreagă viaţă de om. :) Oricum, încă am impresia că romanul a apărut într-o societate care nu este pregătită să şi-l însuşească. Am citit şi nişte aprecieri critice făcute pe seama cărţii, sincer îţi spun mi se par apă de ploaie- nu i-au presimţit semnificaţiile, nici nu cred că ar fi avut cum, poate doar folosind Necuvintele adică...o pagină albă. ;)) Felicitări încă o dată!

Andrada spunea...

Te felicit atât pentru ideea originală dar și pentru felul în care ai interpretat. Chiar mi-a plăcut.

Adina Vilcu spunea...

Foarte interesantă abordarea!
Mi-a plăcut foarte mult felul cum ai interpretat și sinceritatea mesajului transmis.
Si melodia e superbă. Se potrivește perfect cu acel "dialog".

Livia`` spunea...

Soriiin, genial gandita abodarea ta ! Ai fi un actor excelent daca ti-ar face cu ochiul meseria aceasta. Ai reusit sa te dedublezi creand astfel impresia de glisare continuă între pesimism si optimism. De asemenea, foarte bine aleasa cartea, este una din preferatele mele !

Andi spunea...

O abordare foarte interesanta a cartii, Sorin... Ma asteptam de la tine sa faci ceva wow... Ai o imaginatie foarte bogata. Felicitari!