duminică, 23 octombrie 2011
Dragă doamnă dirigintă, dragi profesori, dragi colegi...
Sunt de o lună in Aberdeen şi mi se pare că a trecut o veşnicie. Locul acesta e atât de primitor încât iţi dă senzaţia că aici te-ai născut. Ce e atât de special la micuţul oraş scoţian? Poate modul uimitor in care localnicii îşi păstrează istoria, tradiţiile, sau clădirile din granit vechi de sute de ani… pentru mine simplitatea oamenilor şi felul in care te pierzi voit in mulţime, sau căldura unui zâmbet, deşi afară nu trece de 12 grade, când iţi spune mulţumesc. Şi credeţi-mă, aici toţi spun mulţumesc, îmi pare rău şi te rog. Am încercat chiar să număr de câte ori aud aceste cuvinte intr-o singură zi, dar le-am pierdut şirul aşa că am renunţat.
Străzile mici pavate cu piatră se încolăcesc alene, iar pe fiecare sunt aşezate ordonat case de aceeaşi culoare, cu texturi asemănătoare în funcţie de vechimea granitului din care sunt construite. La prima vedere am avut o senzaţie ciudată, ca un nod în gât pe care îl simţi când te afli într-un loc nou şi te rătăceşti, dar după câteva plimbări, am înţeles că fiecare construcţie se încadrează în superbul peisaj şi că nimic nu trebuie să perturbe continuitatea veacurilor ce au trecut lăsând în urma lor atâta bogăţie.
Totul pare vechi…culoarea secolelor 14, 15 se păstrează şi astăzi pentru că scoţienii au loc de cinste pentru clădirile lor impresionante pe care le-au transformat in instituţii publice sau restaurante, fără a le strica însă arhitectura. Mai bine zis, le-au adaptat modernismului in limitele bunului simţ, pentru ca fiecare, turist sau localnic să se bucure de ele.
Nimic nu e lăsat la voia întâmplării. Spre surprinderea mea, până acum nu am văzut cerşetori, câini vagabonzi, copii de-ai străzii, nu am văzut nici mucuri de ţigară pe jos, deşi oameni fumând pe stradă sunt mulţi. Diferenţa intre fumătorii noştri şi cei de aici e că majoritatea îşi aruncă chiştocul in coşul de gunoi. Şi dacă tot am adus vorba de casă, contabilizez de vreo 10 ori aceeaşi reacţie pe care ceilalţi o au când le spun de unde sunt: „Romania, oh, cool!”. Acesta ar fi cel mai bun caz, restul doar zâmbesc pentru că probabil nu ştiu ce să spună despre ţara noastră. Lucrul acesta mă întristează, dar zâmbesc şi eu pretinzând ca totul e in regulă şi că nu le-am sesizat reacţia, dar un lucru e sigur, străinii, in principiu tinerii, încă ne văd ca pe nişte oameni ai cavernelor. Mă refer în special la tineri pentru că profesorul responsabil de grupa mea Dr C Dartmann, profesor doctor de istorie, cu care am avut o întâlnire in prima săptămană pentru a-mi alege cursurile, mi-a dat impresia că nu l-a deranjat deloc originea mea, ba chiar i-a plăcut…Poate problema se află doar la nivel de percepţie şi dezinformare mass-media.
Am inceput cursurile de trei săptătămani şi vă mărturisesc că sunt foarte încântată! Studiez Istoria Europei in sec 20, Franceză (avansaţi), Germană (începători), Politică şi Relaţii internaţionale si Economie globală. Drumul de zece minute până in campus îmi face dimineţile mai frumoase. Traversez un parc cu un gazon perfect, copaci cu frunze îngălbenite şi ronduri cu flori in zeci de culori şi tonuri calde, după care trec prin curtea unei biserici din secolul 14 (Cathedral Church of St Machar). Apoi urmează curtea universităţii plină de studenţi care mai de care mai gălăgioşi... Imi place viata de student. E din ce in ce mai palpitantă!
Ps: Imi e dor de liceu.
vineri, 21 octombrie 2011
Primele impresii
Ultima dată când ne întâneam aici și ne citeam reciproc, vorbeam despre experiența admiterii - pe care eu o trăiam doar în stadiu de speranță și emoție -, despre frumusețea vacanței de vară - de care de asemenea nu am profitat prea mult ... și despre alte chestiuni care mă făceau să mă simt aiurea, inferioară.
Ei bine, acum că a trecut ceva timp de când am început școala - mai exact facultatea - cred că este timpul să vedem cum ne descurcăm în noile familii.
În primul rând trebuie să precizez că am senzația că totul a fost pentru mine o minune. Universul a aranjat în așa fel încât să mă trimită fix unde îmi era locul. După cum am precizat, fix înainte de a pleca în Danemarca, la facultate, când aveam totul achitat și pregătit, au apărut niște evenimente nefericite care m-au determinat să mă opresc, să regândesc totul și să realizez că dau cu piciorul visului meu de o viață pentru nimic. Din fericire - și cât noroc să am, ca o universitate - și chiar cea mai bună din România în acest domeniu conform clasamentelor afișate pe edu.ro - să organizeze sesiune de toamnă? Și fix în al doilea oraș de reședință? Ce este mai ciudat intervine atunci când eu mă duc la inscrieri hotărâtă să intru la cu taxă - informându-mă în primele zile și aflând că nu mai sunt locuri pentru sesiunea de toamnă la buget - și mă trezesc în momentul înscrierii... că s-au eliberat 4 locuri la buget, iar 3 zile mai târziu am descoperit că eram cap de listă.
Acum să nu o mai lungesc chiar atât de mult, că mai am și altele de povestit... așa am ajuns eu studentă la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj Napoca, specializarea Medicină Veterinară. Sunt îndrăgostită de fiecare lucru legat de ea. De când m-am dus să mă înscriu și am văzut curtea interioară, grădinile frumos aranjate, parcurile, clădirile întretinute, cărările pavate, bariera de la intrare... :)) și mai ales curățenia... am simțit că am ajuns unde trebuia. Îmi place foarte mult că emană un aer occidental. Am absolut toate laboratoarele, sălile șamd în același loc, același campus, deci nu trebuie să alerg precum alții dintr-o parte în alta a orașului, plus ca facultatea este la numai 10 min de mers cu autobuzul de mine, iar stația este fix la poarta facultății.
În fine, m-a mai atras aparatura destul de modernă - ca să nu vorbesc de institutul de cercetare -, recliclarea selectivă ce aparent chiar dă roade, hârtia igienică de la baie, săpunul și uscătorul (acum deja încep să par nebună :)) - e ca atunci când te îndrăgostețti și vezi doar iepuriași roz și curcubee).
În ceea ce privește studiul, trebuie să recunosc că am un program destul de încărcat, numai din cauza faptului că sunt orele puse cam aiurea. Lunea și joia am program de la 8 la 20. Naveta e obositoare fiindcă mașina mea trece dimineața și seara destul de rar și uneori prind un trafic infernal... sunt zile în care sunt plecată de la 6.40 și ajung la 21 acasă.
Am doar lunea cursuri, în rest laboratoare. M-am reîndrăgostit de chimie, la fel ca în gimnaziu și liceu - și am descoperit cât de frumoasă este anatomia. Este grea pentru că am de studiat particularitățile oaselor a 7 specii de animale... dar este foarte frumoasă și logică. În rest, azi am luat prima mea notă ... la biofizică - laborator. O notă pe care nu cred că o voi mai vedea la această materie prea curând fiindcă nu prea este oferită... dar mă voi strădui (9/10). Gata, m-am lăudat. Nu m-am putut abține.
În rest toate sunt bune. M-am înscris și în ASMV (asociația studenților mediciniști veterinari) care din fericire ține de USR (a cărei membru sunt de vreo 2 ani, și pe care o iubesc din inimă)... și mi-aș dori cât de curând să mă ofer voluntar în clinică. De-abia aștept practica.
Cred că încep să îmi dau seama cum este să faci ceva ce te pasionează, ce înseamnă devotamentul și reușita. Mă simt ca și când încă aș visa ... e totul prea bine, și în orice moment mi-ar putea pica lumea în cap. Dar nu se va întâmpla... decât dacă pic marți colocviul de laborator la biochimie :)). Da, deja am început examenele. Am mult de învățat dar va fi bine. Nu de asta mă tem, ci de altele care chiar mă lasă rece...dar ce să fac? Trebuie să le învăț pe toate.
Iubesc facultatea asta, iubesc liceul din care am venit... și nu e niciun fel de piperare suplimentară, chiar sunt foarte fericită că am studiat ce am studiat fiindcă acum simt că într-adevăr am avut mereu puterea de a face orice, iar profesorii, cadrul, prietenii, părinții... toți cei ce au crezut în mine m-au făcut să cred și eu.
Acum chiar sună cam plângăcios, dar sunt îndrăgostită. Poate o să îmi treacă în sesiune.
PS: Nu prea am timp să fac nimic ceea ce este destul de nasol. Mi-e și lene ce-i drept că e cam frig și ceață și sunt mereu obosită... Dar tot am ajuns la concertele cu Smokie și Scorpions. IT IS ON BABY!!
PSS: Aștept poveștile celorlalți colegi... Ah, și țineți-mi pumnii Marți!
- asta se face în orele libere - ferestre - ... se stă în laboratorul liber de anatomie și se studiază. Zeugopodiul membrului pevin la cabaline în cazul de față (Tibia).
- Știu, e pitzi...dar e dinainte să mă tund. Laboratorul de chimie... prima dată când am pus halatul pe mine, în afară de când l-am cumpărat. Acum deja a devenit accesoriul de bază halatul. Doar acasă ce nu îl port. -
- prima zi de răceală. Am prins o faringo-laringită păcătoasă ce m-a lăsat fără voce. Laboratorul de anatomie, ora 7 dimineața, pregătirea dinainte de seminar. Necesară. -
- Intrarea principală. prima alee... drept pe scări e rectoratul, amfiteatrul în care facem noi cei de la MV cursurile... iar pe cărarea principală "începe" campusul... toate celelalte clădiri... încep parcurile șamd.
marți, 30 august 2011
Mări - în lipsa unui titlu mai bun.
Față de iulie, în august deja m-am putut numi studentă în cadrul UB, la Facultatea de Limbi Străine, secția Filologie, Engleză-Portugheză. Altfel, luna august m-a prins făcând ceea ce am făcut și în luna iulie, și anume traducând. Deosebirile erau doar că pentru un alt grup de străini, și că nu mai eram singură, ci aveam ajutor. Între traducători au fost și de Nicoleta și Bogdan [și dacă nu v-am mulțumit suficient sau deloc până acum, mulțumesc tare mult de ajutor!], care s-au descurcat grozav și mai ales au acceptat provocarea! Partea și mai bună e că am și câștigat primii mei bani munciți (chiar dacă i-am cheltuit pe toți în două zile, nu așa trebuie să fie primul salariu muncit? Doar n-o să-l pun în ramă. Deși regret că nu i-am făcut o poză, ceva…) - și ce muncă plăcută! Și partea și mai bună e că am cunoscut oameni extraordinari, oameni care sunt o sursă de inspirație și bucurie pentru mine, pe care sunt fericită să îi pot numi acum prieteni, și alături de care am petrecut momente minunate.
La nici 12 ore după ce le-am urat drum bun călătorilor transatlantici pentru care am tradus, mi-am făcut bagajele și am plecat însoțită de una din surorile mele într-o tabără pentru adolescenți, organizată de niște tineri din Anglia, tot pentru a servi drept traducător, de data, asta ce-i drept, secund. Deși merg în această tabără de câțiva ani, aproape mereu ceva a mers rău pentru mine. Însă nu și anul acesta, când lucrurile chiar au început să se însenineze pe toate planurile; am avut parte de multă distracție, de voie bună, și majoritatea celor din tabară ne-am promis să ne revedem în același context, drept pentru care în weekend-ul dinainte de începerea anului școlar pentru învățământul preuniversitar (acum trebuie să mă obișnuiesc să fac distincție între cele două deschideri ale anilor școlari, doar sunt studentă, nu?) ne întâlnim pentru câteva zile într-o mini-tabără, în aceeași locație.
Am petrecut apoi o săptămână în Maramureș, la bunica și rudele mele din partea tatălui meu. De fiecare dată când suntem acolo vizităm un alt obiectiv turistic, iar anul acesta a fost rândul mănăstirii Bârsana și al Cimitirului Vesel din Săpânța. Au urmat câteva zile la bunicii mei din Vâlcea și acum înapoi la Vâlcea, unde am asistat la botezul unor prieteni dragi mie în weekend-ul care tocmai a trecut. Mama deja mă pune să împachetez farfurii, pahare, paltoane și alte lucruri ,,care-ți vor trebui din octombrie încolo”, și e primul lucru de care îmi pare cu adevărat rău din ultimele două luni.
Singurele două lucruri pe care nu le-am putut face vara aceasta a fost să merg la Folk You (dar mă bucur tare că măcar Rada a ajuns!) și la munte pentru câteva zile. Deși vara se termină, vacanța mea încă nu. Și vreau să o savurez pe deplin, de aceea sper să pot pleca la munte weekend-ul care urmează, și într-o mini-tabără după, și să fiu aici pentru ceremonia de începere a noului an școlar pentru gimnaziu și liceu.
*
Zilele care să mă facă să-mi doresc tot mai aproape sfârșitul verii și începerea facultății... Sincer, și acum mă întreb unde sunt. Pentru că deși au trecut două luni de la încheierea bacalaureatului aceste zile nu mi-au răsărit prea des în drum. Poate am fost prea ocupată pentru a le vedea. Poate s-au ascuns dinadins de mine. Poate pentru că nici ele, și nici eu, nu vrem ca vara asta incredibilă să se termine.
Și pentru că eu sunt foarte curioasă din fire și vreau să știu ce au făcut și alți colegi, Andi, sper că e în regulă dacă îi provoc pe Laura, Ovidiu și Evelyn să povestească despre vara lor, nu doar pe unul din ei. Vorba românului: ,,unde-s mulți, puterea crește”, și sper ca și numărul postărilor de pe blog.
vineri, 26 august 2011
1/2 din vacanță
Eu mi-am petrecut luna august acasă, cu familia. Am lenevit și am urmărit peste 10 seriale. Însă, mi-am făcut și un obicei - acela de a merge la cinema. Îmi pare rău că a trecut timpul pe lângă mine și nu am făcut nimic productiv, dar îmi place să cred că mă păstrez pentru agitația din București. Cred că punctul culminant al lunii august a fost o miniexcursie la munte. A fost superb: lac, apă curată, aer proaspăt,liniște, foc de tabără, cam tot ce e necesar unei pauze. Acum sunt în căutarea unei locuințe în București, doar sunt oficial studentă! :) Mări?
miercuri, 24 august 2011
Rada...+ Always-Bon Jovi
duminică, 21 august 2011
Consider că...
Vacanța mea, prin care se înțelege perioadă de după bac, nu a început tocmai ca o vacanță. Spun asta pentru că, deși scăpasem de bac, mai aveam admiterea la facultate :-?, mai exact, pe 18 Iulie. Așa că, în timp ce majoritatea prietenilor mei se bucurau din plin de libertatea de mișcare, adică faceau ce aveau chef....eu, cu două săptămâni înainte de examen, trebuia să vin acasă la ora 22:30, ca să fiu odihnit și să pot învăța...Ordine care veneau de sus, nu din proprie inițiativă. Oricum...chestia asta a dat rezultate. Am intrat la Facultatea de Psihologie și Științele Educației în cadrul Universității București, pe bază de examen de admitere, cu nota 9.43. Am fost foarte fericit perioada care a urmat aflării rezultatului.
Să vedem :-?...lucuri care merită aduse aminte. A, da! Am fost la munteeee! Cum spuneam, am fost la munte cu câțiva prieteni, printre care Ovi și Mișu. A fost super, ne-am distrat, ne-am relaxat, ne-am întors:(( și ne-am lovit de viața plictisitoare dintr-un oraș mic.
Am cunoscut oameni noi și am învățat lucruri foarte importante legate de viața pe care o trăim în fiecare zi, iar unul din aceste lucruri e că nu trăim singuri pe lumea asta ci într-o comunitate, așa că dacă putem, ar trebui să ne ajutăm aproapele cum putem mai bine. Fă în fiecare zi un bine și vei avea o viață mult mai armoniasă!
De atunci îmi omor timpul citind, gătind, uitându-mă la filme pe timpul zilei, iar noaptea, ca bufnițele, ies și eu pe-afară la aer că-i mai răcoare.
Momentan trebuie să-mi găsesc chirie în București, nu contează unde, doar să fie și să fie decență!
Abia aștept să ajung la București și să-mi intru în ritm, să cunosc viața și oamenii de acolo(....și să mai slăbesc puțin). Sufăr foarte grav de o chestie și anume lipsa de activități care să-mi aducă aminte că sunt în viață și să mă scoată din plictiseala teribilă care mă încearcă uneori. Dacă aveți idei, vă aștept!
Cam asta a fost vacanța mea, dar sunt foarte curios ce a făcut Rada Constantinov în această vară!
miercuri, 17 august 2011
17 august 2011
Vacanța aceasta nu prea s-a făcut simțită pentru mine până acum. După admitere mi-am petrecut timpul în cea mai mare parte acasă, la Vâlcea, cu prietenii si familia. M-am apucat să-mi redecorez camera, am facut cateva drumeții in apropiere și am făcut nenumărate grătare. Printre acestea mi-am sărbătorit și eu, ca și Japo, ziua de naștere. A fost foarte plăcut pentru că a venit în vizită un prieten pe care îl întâlnesc mai rar și totul s-a desfășurat într-un cerc restrâns. Am primit cadou de la prietenul meu o broscuță țestoasă foarte foarte frumușică pe care o cheamă Miki. E o dulceață!
Acum urmează să merg un weekend la Voineasa la o bună prietenă a mea. Dupa mica escapadă de la Voineasa mi-am propus să plec la București pentru câteva zile pentru a-mi căuta gazdă. Sper să găsesc o garsonieră simpatică in Drumul Taberei pentru că aș fi foarte aproape de facultate. Înainte de începerea facultății am să plec pentru câteva zile la Roma cu cea mai buna prietenă a mea. Și asta este tot. De abia aștept atât restul de vacanță cât și începerea școlii!
Deja mi-e dor de Andy și știu că la fel de mult o să-mi lipsească si Japo, Sandra și altii! Vă aștept acasăăă!!!
Mai departe: Radu Constantinescu
duminică, 14 august 2011
Şi Japo...
Pentru mine de abia a început vacanţa! Am fost aşa ocupată cu înscrierea la facultate şi toate demersurile pe care a trebuit să le fac, dar a meritat. Acum pot spune că sunt studentă la School of Oriental and African Studies, University of London. Începând din 26 septembrie voi studia Japoneză şi Economie la Londra pentru 4 ani, dintre care anul 3 îl voi petrece la o universitate din Japonia.
Foarte multe lucruri interesante nu am apucat sa fac în această vară, în afară de faptul că am fost o săptămână la Londra şi o săptămână la Şcoala de vară de Japoneză la Bucureşti. A fost o experienţă inedită pentru mine deoarece am avut ocazia să cunosc profesori japonezi şi să mi se predea direct în japoneză.
Printre altele mi-am sărbătorit şi ziua de naştere, mai devreme puţin pentru că săptămâna aceasta Mădălina pleacă în Danemarca şi am vrut să fie şi ea prezentă. Am primit numai cadouri frumoase, printre care un evantai uriaş pe care îl voi lua cu mine în Anglia orice ar fi.
Deja îmi e dor de colegi... Şi ştiu că toţi am fost curajoşi până acum, dar tuturor ne este frică de ce va urma şi ne punem aceleaşi întrebări: Oare voi fi în stare să mă descurc singur printre străini? O să reuşesc să-mi ating ţelul? Eu cred că DA! Am încredere că toţi vom ajunge acolo unde ne-am propus, iar dacă vreodată aveţi o problemă sau vreţi să comunicaţi ceva sper că veţi scrie pe blog pentru ca toţi să ştim şi să vă putem ajuta, eu mă ofer prima voluntară.
În încheiere o veche zicală japoneză: がんばってください(Ganbatte kudasai)= daţi tot ce aveţi mai bun!
Mai departe: Andreea Bălintescu!
Adina Vîlcu
Ce mică-i vacanța mare... dar nu și vara aceasta. Anul acesta mi se pare că vacanța trece mai greu. Poate și pentru ca nu am fost decât la mare ( nu am stat prea mult timp) și în tabăra Rotaract cu tematica Robin Hood( care din păcate a fost doar de 3 zile) dar poate și pentru că sunt nerăbdătoare să văd cum e viața de student și orele de practică( care îmi par foarte interesante: experimente, chestionare, statistici). Așa că, până ajung în București, îmi ocup timpul cu lucruri deloc deosebite: ieșit pe afara, filme, filme, filme, citit, încerc să îmi fac accesorii ( câteodată chiar reușesc), particip la diverse concursuri sau loto ( am reușit să câștig de 8 ori suma pe care am dat-o pe un bilet ) și am jucat doar o data, dar o sa mai încerc) și îmi caut chirie continuu...
Oricum, sunt bine dispusă și pentru că mai am o lună și jumătate de vacanță o să mă bucur de ea cât mai mult cu putință. Sper sa aveți și voi o vacanță plăcută în continuare!
Predau ștafeta Anei Olanescu pentru că știu că ea are multe de spus despre vacanța asta.
Nu la fel de tropical ca Tuborgul (Andy)
-Ura. Îmi merg în sfrârșit diacriticele și pe laptop –
În primul rând trebuie să îi mulțumesc scumpului de Andy că s-a gândit la mine să continui acest jurnal al aventurilor post-liceene ante-universitare (deși aș fi preferat să fiu lăsată la urmă).
Pentru mine luna august a fost una dintre cele mai încărcate din punct de vedere decizional... și astfel am învățat cum Universul este deasupra noastră, nu invers. În fine, eram obișnuită să am totul programat pe o perioadă de 10 ani... știam unde urma să merg, ce urma să fac... poate chiar într-un mod exagerat de exact. Fusesem admisă la 6 programe de Business în Anglia: 3 la Coventry University, 3 la Portsmouth University... însă urma să plec la Tietgen Business School, în Danemarca. Mi-am plătit și apartamentul, totul era fix, însă, din cauza unor schimbări de-a dreptul bruște din viața mea am ajuns, fix înainte de a mă urca în avionul ce avea să mă ducă – singură, deci nu cum fusese programat – în Odense, Danemarca... mi-am dat seama că nu mai sunt eu. Nu vroiam lucrul respectiv... Lumea mă vroia aici: am descoperit cât de mulți prieteni am aici, cât de importantă sunt în viața unora dintre ei și cât de mult însemnau ei pentru mine... plus familia. Apoi munca: urma să îmi iau job necalificat, de student, pentru a putea face față costurilor incredibile, urma să fac o facultate la care niciodată în trecutul meu nu mă gândisem, urma să trăiesc cu totul o altă viață decât aceea pe care mi-o doream... și cum singurul lucru ce mă motivase să îmi doresc asta, nu mai exista... atunci, chiar înainte de a porni pe acest drum, m-am întors acasă. La aeroport am realizat că îmi uitasem actele în apartamentul meu din Cluj, iar când am ajuns înapoi... ei bine, avionul plecase deja de o jumătate de oră – cu întârziere chiar. Așa că am luat-o ca pe un semn. Normal că puteam lua următorul avion, dar în sinea mea m-am bucurat că s-a întâmplat așa, fiindcă astfel mi s-a deschis o nouă portiță spre a face ceea ce îmi doream cu adevărat: facultatea după care plânsesem timp de 2 ani de când am simțit că va trebui să renunț, și mai ales după care plânsesem excesiv în ultimele câteva luni de când parcă nu mai eram deloc motivată. Ca să nu fiu piază rea, fiindcă încă nu sunt oficial admisă – pentru că prostia se plătește și nicio clipă nu m-am gândit că o dată în viața mea voi ieși din cutie și voi face altfel decât planificasem – nu voi preciza exact până ce nu mă voi vedea admisă – deși pont: e visul meu și meseria pentru care mă pregătisem în liceu deși toată lumea era sceptică studiind filologia, însă sunt încrezătoare (colegii și profesorii sigur s-ar putea prinde, toată lumea reacționa ciudat când eram întrebați ce facultate vrem să urmăm și eu dădeam acest răspuns) însă deocamdată... aștept.
În fine, în Danemarca aș fi început la 1 septembrie cursurile. Acum... cred că sunt singura din clasă rămasă pe dinafară ). Măcar mă simt specială. Nu am făcut nimic deosebit toată vara, ba chiar am pierdut-o aiurea și regret. Totuși am stat pe facebook, mi-am rupt mâna în cel mai cretin mod posibil, am văzut mai multe filme decât am văzut în 19 ani... și am cam luat o pauză de la mine însămi. Nu-i bai, I’ll be back on track soon, baby.
- aici e de admirat gipsul.
Sfat pentru toți cei ce sunt încă în liceu și văd postarea: niciodată nu vă luați după alții în ceea ce privește viitorul vostru... și mai bine mai târziu decât niciodată.
În orice caz, sper să revin cu vești mai bune când mi-o mai da vreunul din iubiții mei colegi această leapșă... și sper să nu mai fiu într-o stare în care să pot fi vizulizată de cititor(i) ca purtând niște haine largi și nespălate, cu un păr nearanjat, urme de friptură pe frunte, stând într-o canapea și uitându-mă la filme cu o sticlă de bere în mână, încă vreo 20 pe jos înșirate, o pungă de cheetos pe jos și mirosind a câine ud. )) Glumesc.
Predau ștafeta Adinei, pentru că știu că o va enerva... plus că are povești frumoase de spus ... dar mai ales... mă va înjura că am făcut asta.
PS: Felicitări tuturor, știu că ați ajuns pe unde vroiați... vă doresc distracție plăcută în ce a mai rămas din vacanță și în facultate... și mult succes... și unora dintre voi drum bun, fir întins!
Cordial,
GT.
sâmbătă, 13 august 2011
August-înainte de facultate
miercuri, 25 mai 2011
Dans cu o carte- "Cel mai iubit dintre pământeni"
marți, 24 mai 2011
Dans cu o carte - Numele Trandafirului
miercuri, 18 mai 2011
Dans cu o carte
Dans cu o carte
O familie nu este o formulă. Nu, nu! O familie e o ţesătură adâncă, făcută din cele mai tari fire, mai fierbinţi şi mai nevăzute: din fire de sânge. ( Lucia Demetrius)
duminică, 15 mai 2011
marți, 10 mai 2011
Proiect pentru lucrarea semestrială la Limba şi literatura romănă-semestrul al II-lea
Radu Chiriţă
Dans cu o carte
luni, 9 mai 2011
Dans cu o carte
Dans cu o carte
Dans cu o carte
duminică, 8 mai 2011
Dans cu o carte
Motto: ,,Femeia este muzică rătăcită în carne." Emil Cioran
Dans cu o carte
Dans cu o carte
Dans cu o carte
sâmbătă, 7 mai 2011
Dans cu o carte
Dans cu o carte
Proiect pentru lucrare scrisă la Limba și Literatura Română, sem. II
Ultima temă la limba și literatura română...
Proiect final
marți, 3 mai 2011
duminică, 1 mai 2011
Proiect pentru lucrare scrisă la Limba și Literatura Română pe sem. II
sâmbătă, 30 aprilie 2011
Activitatea continuă...
luni, 11 aprilie 2011
duminică, 10 aprilie 2011
marți, 15 martie 2011
RIUF 2011
Sâmbătă, 12 martie, 50 de elevi ai Colegiului Naţional "Mircea cel Bătrân", printre care şi două reprezentante ale clasei a XII-a F (Oprea Evelyn şi Popescu Laura),au participat la o nouă ediţie Romanian International University Fair, însoţiţi de dna directoare CRISTINA GORAN-organizatoarea deplasării, dna profesoară Luminiţa Mănescu, resposabila Comisiei de consiliere pentru clasele a XI-a şi a XII-a şi de dna Rozalia Iordache -psihologul colegiului. De asemenea, viitorii studenţi au vizitat şi Universitatea ROMÂNO-AMERICANĂ din Bucureşti.
sâmbătă, 5 martie 2011
Muzica în literatură
Așadar, luând în considerare discuțiile, melodiile și părerile prezentate, se poate spune că ne-am atins scopul și pe lângă aceasta, am avut parte de o activitate foarte frumoasă care, din punctul meu de vedere, ne-a apropiat și mai mult.
Și câteva poze: